Evenimente

  Bine ați venit în Darabani ! Inapoi  
21-01-2014 

Orasul Darabani este cel mai nordic oras din tara. Prima mentiune documentara a Darabaniului dateaza din anul 1546. Marturiile arheologice coboara locuirea acestei vetre la peste 5000-6000 de ani in urma, cultura de tip “cucuteian” fiind prezenta prin piese de rara valoare documentara.

Terenul administrativ al orasului Darabani cu localitatile componente si satele apartinatoare este de 9985,74 ha, din care 8369 ha este teren agricol extravilan si 926,25 ha domeniu silvic.

Orasul cuprinde circa 700 ha terenuri construite si se invecineaza la nord cu Ucraina si Republica Moldova, la est cu comunele Paltinis si Viisoara, la sud cu comuna Mileanca iar la vest cu comunele Concesti si Hudesti.

Orasul are in componenta sa localitatile: Darabani, Bajura, Esanca si Lismanita. Principalele cursuri de apa care strabat Darabanii sunt: raul Prut si paraurile Podriga, Cucului, Cornesti, Spalatoresei. In limitele orasului Darabani iazurile sunt numeroase, cele mai importante fiind Iazul Balasescu, Turcului si Balta Capitanului.